Добредојдовте на нашите веб-страници!

Задачата за дневна заштита со автоматски манипулатор е важно вниманието.

Автоматски манипулаторможе да предизвика причина за неуспех, бидејќи манипулаторот артикулација делови се претежно фиксна завртка, може да се должи на долго време вибрации да се формира завртка лабава лабава;и формирање на лабавиот манипулатор, делови од фрактура на артикулациониот блок итн. Од друга страна, вибрациите на роботот предизвикуваат формирање на лабави споеви од жица, лабави релеи, формирање на слаб контакт со електричното коло и други сцени.Предизвикува хаотична иницијатива на роботот, мртва електрична контрола, изгорена електрична контрола и други сцени.
1. Тампон за притисок на маслото: да се менува на редовна основа.
2. Со долго време навремено да се заменат заптивките на крајот на капакот на цилиндерот, рефлектирачката гасна цевка, спојниците.
3. 12 месеци на редовна основа за размислување за исправување на жичаните споеви, приклучоците, приклучоците итн.
4. Пневматски компоненти: скратените, мултифункционални роботски иницијативи се потпираат на целиот погон на изворот на воздух, потребата за непроменлива турбуленција на изворот на воздух е мала, без вода.
Бидејќи гасот и водата се два различни медиуми, гас невидлив, вода опиплива, вода во цевката за гас, цилиндар, електромагнетна стагнација ќе се појави скала, формирање на електромагнетниот вентил заглавен, вртење гас, абење на заптивката за гас и истекување истекување на цилиндерот, надворешно истекување и други сцени, иницијативата на цилиндрите се претстави немоќна, притаен, без иницијатива или наеднаш брза иницијатива, цевка за гас, пукање на зглобот и други сцени.
Да резимираме,автоматизираниот роботможе ефикасно да го замени прирачникот за подобрување на производната ефикасност на претпријатијата, и ниски трошоци за одржување, но во секојдневното одржување на одржување, исто така, треба внимателно да се одржува.Со цел да се избегне предизвикување автоматизиран робот неуспех, за да се избегне влијанието врз ефикасноста на производството на производи на претпријатијата.
Jiangyin Tongli Industrial Co., Ltd.е модерно производствено претпријатие специјализирано за истражување и развој, дизајн, производство, продажба и сервис на автоматизација на опремата за складирање и ракување.


Време на објавување: Декември-10-2021 година